• Посилання скопійовано

Юрособа на III групі єдиного податку перевищила обсяг доходу 5 млн грн: як бути?

ДФС нагадала порядок дій юрособи на єдиному податку III групи у разі перевищення протягом календарного року обсягу доходу у розмірі 5 млн грн

Юрособа на III групі єдиного податку перевищила обсяг доходу 5 млн грн: як бути?

ДФС у Запорізькій області нагадує, що для III групи платників єдиного податку встановлено обмеження обсягу доходу протягом календарного року до 5 млн гривень.

У разі перевищення протягом календарного року цього обсягу цей платник зобов'язаний перейти на загальну систему оподаткування, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення.

При цьому необхідно подати заяву не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу.

При цьому до суми перевищення допустимого обсягу доходу застосовується подвійний розмір ставки.

Отримані доходи, що перевищують допустимі обсяги доходу та оподатковуються за подвійною ставкою, відображаються окремо у податковій декларації за звітний період, у якому відбулося таке перевищення.

Єдиний податок, нарахований на перевищення обсягу доходу, сплачується протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Про подальшу долю платника після переходу на сплату податку на прибуток читайте тут>> 

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»