• Посилання скопійовано

Оподаткування єдиним податком операції з продажу автотранспортного засобу

Оподаткування єдиним податком операції з продажу автотранспортного засобу залежить від призначення цього засобу по бухгалтерському обліку суб’єкта господарювання та/або часу його використання

Оподаткування єдиним податком операції з продажу автотранспортного засобу

ДФС у м. Києві у листі від 17.10.2016 р. № 22331/10/26-15-12-04-18 нагадує, що при продажу основних засобів юрособами - платниками єдиного податку дохід визначається як сума коштів, отриманих від продажу таких основних засобів.

Якщо основні засоби продані після їх використання протягом 12 календарних місяців з дня введення в експлуатацію, дохід визначається як різниця між сумою коштів, отриманою від продажу таких основних засобів, та їх залишковою балансовою вартістю, що склалася на день продажу.

Для цілей бухобліку основні засоби класифікуються за такими групами – основні засоби та інші необоротні матеріальні активи.

До основних засобів належать:

- земельні ділянки;

- капітальні витрати на поліпшення земель, не пов'язані з будівництвом;

- будівлі, споруди та передавальні пристрої;

- машини та обладнання;

- транспортні засоби;

- інструменти, прилади, інвентар (меблі);

- тварини;

- багаторічні насадження;

- інші основні засоби.

Якщо автомобіль обліковувався підприємством відповідно до  П(С)БО 9 у вигляді матеріальної цінності як товар, що був придбаний та утримувався підприємством з метою подальшого продажу, то дохід від такої операції буде визначатися згідно з пп. 2 п. 292.1 ПКУ  та оподатковуватися у подвійному розміру ставок визначених п. 293.3 ПКУ.

Отже, оподаткування єдиним податком операції з продажу автотранспортного засобу залежить від призначення цього засобу по бухгалтерському обліку суб’єкта господарювання та/або часу його використання.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»