• Посилання скопійовано

Компенсацію, отриману за рішенням суду, включають до об’єкта оподаткування юрособи–"єдинника"

Якщо юрособа–«єдинник» отримує суму коштів як компенсацію за рішенням суду за будь-які попередні (звітні) періоди, то ця сума включається до складу доходу для цілей оподаткування єдиним податком, але не включається при визначенні обсягу доходу для надання права зареєструватися платником єдиного податку

Компенсацію, отриману за рішенням суду, включають до об’єкта оподаткування юрособи–"єдинника"

ДФС у м. Києві нагадує, що датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг) (п. 292.6 ПКУ).

Разом з цим п. 292.15 ПКУ встановлено, що при визначенні обсягу доходу, що дає право госпсуб’єкту зареєструватися платником єдиного податку та/або перебувати на спрощеній системі оподаткування в наступному податковому (звітному) періоді, не включається дохід, отриманий як компенсація (відшкодування) за рішенням суду за будь-які попередні (звітні) періоди.

Таким чином, якщо юрособа - платник єдиного податку отримує суму коштів як компенсацію (відшкодування) за рішенням суду за будь-які попередні (звітні) періоди, то така сума включається до складу доходу для цілей оподаткування єдиним податком, проте не включається при визначенні обсягу доходу для надання права зареєструватися платником єдиного податку та/або перебувати на спрощеній системі оподаткування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»