• Посилання скопійовано

Від яких податків звільнено «єдинника» IV групи?

Податківці розповіли, від яких податків звільнено «єдинника» IV групи

Від яких податків звільнено «єдинника» IV групи?

ДФС у Тернопільській області розповідає, що відповідно до пп. 14 та 5 п. 297.1 ПКУ, зокрема, юридичні особи – платники єдиного податку IV групи звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з таких податків і зборів:

– податку на прибуток підприємств;

– податку на майно (в частині земельного податку), крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються платниками єдиного податку, зокрема, IV групи для ведення сільськогосподарського товаровиробництва;

– рентної плати за спеціальне використання води.

Згідно з п. 297.2 ПКУ нарахування, сплата та подання звітності з податків і зборів інших, ніж зазначені у п. 297.1 ПКУ, здійснюються платниками єдиного податку в порядку, розмірах та у строки, встановлені ПКУ.

При ввезенні товарів на митну територію України податки і збори та митні платежі сплачуються платником єдиного податку на загальних підставах відповідно до закону.

Платник єдиного податку виконує передбачені ПКУ функції податкового агента при нарахуванні (виплати, надання) оподатковуваних податком на доходи фізичних осіб доходів на користь фізичної особи, яка перебуває з ним у трудових або цивільно-правових відносинах.

***

Читайте також: «Єдинник» ІV групи звільняється від сплати рентної плати за воду

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»