• Посилання скопійовано

Юрособа-«єдинник» отримала проценти за строковим депозитом: як оподатковувати?

Такий дохід не є забороненим та оподатковується за обраною ставкою єдиного податку 5%

Юрособа-«єдинник» отримала проценти за строковим депозитом: як оподатковувати?

Податківці у ІПК від 25.03.2019 р. №1241/ІПК/15-32-12-04-17 зупинилися на нормі п. 293.5 ПКУ. За нею подвійний розмір ставок платники єдиного податку третьої групи (юридичні особи) застосовують до:

  • суми перевищення граничного обсягу доходу;
  • доходу, отриманого в разі застосування негрошового способу розрахунків;
  • доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають право застосувати спрощену систему оподаткування.

Отримання юридичною особою — платником єдиного податку пасивних доходів у вигляді процентів, отримані від банку за користування коштами на рахунку (як депозитному, так і поточному), не належить до заборонених видів діяльності.

Отже, з метою оподаткування пасивного доходу вимоги п. 293.5 ПКУ для платників єдиного податку (юридичних осіб) не застосовуються.

Таким чином, пасивний дохід у вигляді процентів, отриманий від банку платником єдиного податку третьої групи (юридичною особою) за ставкою 5 % від розміщення строкового депозиту в банку, оподатковуються  за відсотковою ставкою у розмірі 5%.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»