• Посилання скопійовано

Обсяг доходу за 2019 рік для переходу на ІІІ групу єдиного податку: 5 чи 7 млн грн?

Юридична особа може обрати третю групу платників єдиного податку з ІІІ або IV кварталу 2020 року за умови неперевищення обсягу доходу за календарний 2019 рік 7000000 гривень

Обсяг доходу за 2019 рік для переходу на ІІІ групу єдиного податку: 5 чи 7 млн грн?

Податківці у підкатегорії 108.01.01 «ЗІР» зазначили, що Законом №540-IX, який набрав чинності 02 квітня 2020 року, внесено зміни, зокрема, до п. 291.4 ПКУ, щодо збільшення граничних обсягів доходу, які надають право суб’єктам господарювання застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності річного обсягу доходу.

Згідно з пп. 3 п. 291.4 ПКУ (в редакції, що діє з 02.04.2020) до платників єдиного податку, які відносяться до третьої групи, належать зокрема, юридичні особи – cуб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 7000000 гривень.

У редакції, що діяла до 02.04.2020, до платників єдиного податку, які відносилися до третьої групи, належали, зокрема, юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 5000000 гривень.

Відповідно до пп. 298.1.4 ПКУ суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Перехід на спрощену систему оподаткування суб’єкта господарювання, зазначеного в абзаці першому пп. 298.1.4 ПКУ, може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ПКУ.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених главою 1 розд. XIV ПКУ.

Таким чином, з урахуванням змін, внесених до ПКУ Законом №540-IX, юридична особа – cуб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування (обрати третю групу платників єдиного податку) з ІІІ або IV кварталу 2020 року, за умови дотримання такою юридичною особою вимог глави 1 розд. XIV ПКУ, у якої, зокрема, обсяг доходу за календарний 2019 рік не перевищує 7000000 гривень.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»