• Посилання скопійовано

«Єдинник» 4 групи має борг зі сплати податку: чи анулюють його реєстрацію?

Не можуть бути платниками єдиного податку четвертої групи суб’єкти господарювання, які станом на 1 січня звітного року мають податковий борг, за винятком безнадійного податкового боргу

«Єдинник» 4 групи має борг зі сплати податку: чи анулюють його реєстрацію?

Головне управління ДПС в Хмельницькій області інформує про наступне.

Податковим кодексом України (далі – ПКУ) визначено, що для щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку сільськогосподарські товаровиробники мають подати до 20 лютого пакет документів, визначений пп. 298.8.1 ПКУ, а саме: загальну податкову декларацію щодо всієї площі земельних ділянок – контролюючому органу за своїм місцезнаходженням, звітну податкову декларацію окремо щодо кожної земельної ділянки – контролюючому органу за місцем розташування такої земельної ділянки, розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва та  відомості про наявність земельних ділянок – контролюючим органам за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок.

Водночас, пп. 299.10.5 ПКУ визначено, що реєстрація платником єдиного податку є безстроковою та може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі якщо у податковому (звітному) році частка сільськогосподарського товаровиробництва юридичної особи платника єдиного податку четвертої групи становить менш як 75%, якщо платником єдиного податку четвертої групи не подано податкову звітність, передбачену пп. 295.9.1 та пп. 298.8.1 ПКУ.

Згідно пп. 298.8.8 ПКУ, сільськогосподарський товаровиробник повторно може бути включений до четвертої групи платників єдиного податку не раніше ніж через два календарні роки після його переходу на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку іншої групи, або анулювання його попередньої реєстрації платником єдиного податку четвертої групи. Норми цього підпункту не застосовуються у разі анулювання реєстрації платником єдиного податку четвертої групи юридичної особи за ініціативою контролюючого органу.

Окрім того, як визначено пп. 291.5-1.3 ПКУ не можуть бути платниками єдиного податку четвертої групи, зокрема, суб’єкти господарювання, які станом на 1 січня базового (звітного) року мають податковий борг, за винятком безнадійного податкового боргу, який виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин).

Джерело: ДПС у Хмельницькій області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»