• Посилання скопійовано

Чи можна повторно протягом 2022 року обрати спецставку з ЄП?

ПКУ не передбачено обмежень щодо обрання спрощеної системи за ставкою 2% доходу ФОПом, який припинив діяльність і у поточному році зареєструвався знову

Чи можна повторно протягом 2022 року обрати спецставку з ЄП?

Реєстрація платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу здійснюється за результатами обробки заяви про застосування спрощеної системи оподаткування. Про це нагадують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Подана заява підлягає перевірці на відповідність зазначених суб’єктом господарювання видів господарської діяльності та повноти її заповнення (ставки, дати обрання, тощо). При цьому, підставами для відмови у реєстрації платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу є здійснення суб’єктами господарювання діяльності, визначеної п.п. 9.3 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

Пунктом 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу не передбачено обмежень щодо обрання спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 відс. доходу фізичною особою – підприємцем, щодо якої державним реєстратором прийнято рішення про припинення підприємницької діяльності, у разі нової реєстрації ФОП у поточному році. Відповідно, такі платники можуть обрати третю групу платника єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»