• Посилання скопійовано

Для отримання довідки про доходи підприємець може подати декларацію за квартальний період

Чи може ФОП на загальній системі оподаткування отримати довідку про доходи за будь-який інший, ніж квартальний або річний податковий період?

У разі необхідності отримання довідки про доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності, за інший період, ніж календарний рік, фізособа — підприємець на загальній системі оподаткування має право подати податкову декларацію про майновий стан та доходи за інший, ніж річний податковий звітний період, тобто фізособа — підприємець на загальній системі оподаткування має право подати квартальну податкову декларацію. При цьому така квартальна податкова декларація не звільняє підприємця від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для податкового звітного періоду згідно з вимогами пп. 177.5 ст. 177 ПКУ (за результатами календарного року) та не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов’язання. Орган ДПС повинен видати довідку про доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності, не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»