• Посилання скопійовано

Якщо витрати перевищують дохід - об'єкта оподаткування немає

Якщо банк нарахував відсотки на залишок поточного рахунка у січні, лютому та березні й у тому самому березні списав з рахунка ФОП суму за обслуговування, що перевищує всі ці відсотки, чи виникав оподатковуваний дохід у ці місяці (квартал) і чи треба було платити ЄСВ за ці місяці (квартал)? ФОП на загальній системі, не провадить господарської діяльності.

У межах своєї компетенції повідомляємо, що відповідно до п. 177.2 ст. 177 розділу IV ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VІ об'єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов'язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи -- підприємця.

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»