• Посилання скопійовано

Підприємці на загальній системі можуть віднести орендну плату за землю до витрат

Основна умова, як зазначає Комітет ВРУ, - це використання таких земель для здійснення власної господарської діяльності. Інших умов та обмежень податковим законодавством не встановлено

Підприємці на загальній системі можуть віднести орендну плату за землю до витрат

Комітет ВРУ з питань податкової та митної політики у листі від 10.11.2015 р. №04-27/10-1784 розглянув питання щодо можливості включення до витрат підприємців на загальній системі оподаткування витрат по оренді землі державної та комунальної власності.

Так, якщо для здійснення власної господарської діяльності ФОП на загальній системі оподаткування користується земельною ділянкою державної або комунальної власності на підставі договору оренди, то така особа може відносити до витрат орендну плату за користування цими земельними ділянками.

Основною умовою для віднесення орендної плати до витрат  є використання таких земель для здійснення власної господарської діяльності. Інших умов та обмежень податковим законодавством не встановлено.

Нагадаємо, що раніше податківці у листі від 21 квітня 2015 року №3701/М/99-99-17-02-02-14 зазначали, що оскільки орендна плата є обов'язковим платежем, який справляється у формі загальнодержавного податку та сплачується підприємцем-орендарем за користування земельною ділянкою державної і комунальної власності, ця сума не включається до валових витрат підприємницької діяльності.

Враховуючи вищесказане, Комітет пропонує Державній фіскальній службі України привести цей лист у відповідність до норм Податкового кодексу.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»