• Посилання скопійовано

Підприємець надає послуги комунікації і здійснює кур’єрську діяльність: чи може бути єдинником?

Територіальні органи ДФС у м. Києві роз'яснили, чи може бути платником єдиного податку фізична особа - підприємець, що надає послуги Інтернет – зв’язку, телебачення та здійснює кур’єрську діяльність

Підприємець надає послуги комунікації і здійснює кур’єрську діяльність: чи може бути єдинником?

Податківці зазначають, що фізичні особи - підприємці, які здійснюють діяльність з надання кур’єрських послуг, можуть бути платниками єдиного податку (згідно з пп. 8 пп. 291.5.1 ПКУ).

Відповідно до Закону від 21.12.1993 р. №3759 «Про телебачення і радіомовлення» діяльність у сфері телебачення здійснюється на підставі ліцензії на мовлення і відповідно не може здійснюватися платниками єдиного податку.

Щодо діяльності з надання послуг доступу до Інтернету, то він не входить до переліку видів діяльності, що підлягає ліцензуванню, визначеному ч. 7 ст. 42  Закону від 18.11.2003 р. № 1280-IV «Про телекомунікації», необхідність отримання ліцензії на вказаний вид діяльності відсутня. Таким чином, фізична особа – підприємець, що надає послуги Інтернет – зв’язку, може бути платником єдиного податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»