• Посилання скопійовано

Терміни подання звітності та сплати ЄСВ для підприємців-"загальносистемників"

ДФС повідомила, що платники єдиного соцвнеску загальної системи оподаткування зобов'язані сплатити ЄСВ, нарахований за 2017 рік, до 10 лютого 2018 року

Терміни подання звітності та сплати ЄСВ для підприємців-"загальносистемників"

ДФС у Чернігівській області нагадує, що у зв’язку зі змінами у законодавстві, починаючи з 1 січня 2018 року підприємці на загальній системі оподаткування сплачують єдиний внесок за себе за результатами кожного кварталу. Такі платежі потрібно здійснювати до 20-го числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачують єдиний внесок. Перший раз за такою схемою єдиний внесок підприємці-загальносистемники сплачують до 20 квітня за 1 квартал 2018 року.

 Також податківці зазначили, що базою нарахування єдиного соцвнеску для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає оподаткуванню ПДФО. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць.

У разі, якщо такими платниками не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, такі платники також зобов'язані визначити базу нарахування. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (22% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 01.01.2017 р.) або 704 грн на  місяць (3200 грн х 22%).

Тож, мінімальна сума єдиного внеску за 2017 рік, яку необхідно сплатити фізичним особам - підприємцям, що перебувають на загальній системі оподаткування, становитиме 8448 грн (704 грн х 12 міс.). Останній день сплати – 9 лютого 2018 року.

Поряд з цим, фізичні особи - підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, до 10 лютого 2018 року повинні подати за себе Звіт за 2017 рік про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску за формою згідно таблиці 1 додатка 5 встановленої законодавством форми звітності із зазначенням типу форми «початкова».

***

Читайте також:

Звітність за 2017 рік: зразки заповнення для ФОП, громадян, самозайнятих осіб та неприбуткових організацій! 

 Річна звітність з ЄСВ для ФОП: коли та як?

Джерело: ДФС у Чернігівській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»