• Посилання скопійовано

Підприємець-«загальносистемник» не може віднести до витрат надані йому бухгалтерські послуги

Чи включаються до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування бухгалтерські послуги, які надаються на його користь іншим госпсуб'єктом? Консультує ДФСУ

Підприємець-«загальносистемник»  не може віднести до витрат надані йому бухгалтерські послуги

ДФСУ у підкатегорії 104.05 ресурсу "ЗІР"  зазначила, що фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування не має права віднести до складу витрат бухгалтерські послуги, надані на його користь іншим суб’єктом господарювання.

Адже встановлений перелік витрат,   який ФОП на загальній системі оподаткування має право віднести до складу витрат (п. 177.4 ПКУ), не містить витрат, понесених у зв’язку з наданням йому бухгалтерських послуг.

Як бачимо, у 2018 році позиція податківців не змінилася. Зокрема, про неї ми також писали ось тут.

 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»