• Посилання скопійовано

Як адвокати мають сплачувати ЄСВ?

Податківці розповіли про особливості сплати ЄСВ для адвокатів

Як адвокати мають сплачувати ЄСВ?

ДФС у Харківській області нагадує, що згідно зі ст. 4 Закону №2464 платниками єдиного внеску є особи, які провадять адвокатську діяльність.

Взяття на облік адвокатів як платників єдиного внеску, органами фіскальної служби здійснюється у день отримання від них заяви за формою №1-ЄСВ.

Базою нарахування єдиного внеску є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць (в 2018 році – 819 грн. 06 коп.)

Якщо адвокатом – платником єдиного внеску не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, такий платник зобов'язаний визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом №2464. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Нагадуємо, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»