• Посилання скопійовано

До уваги фізосіб-«єдинників» І та ІІ груп! Розпочато призначення допомоги на дітей

Мінсоцполітики повідомило про початок призначення фізособам-«єдинникам» І та ІІ груп допомоги на дітей

До уваги фізосіб-«єдинників» І та ІІ груп! Розпочато призначення допомоги на дітей

15 травня 2020 року Мінсоцполітики повідомило про початок призначення допомоги на дітей віком до 10 років фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку.

Окремо в повідомленні вказано, що електронною послугою з надання допомоги на дітей вже скористалися понад 19 тисяч фізосіб-«єдинників».

Нагадаємо, що допомога на дітей надається тільки тим фізособам-«єдинникам», які сплатили ЄСВ за всі місяці 2019 року або за всі місяці 2019 року з дати початку реєстрації підприємницької діяльності.

Але така допомога надається лише одному з батьків (або опікуну) на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно).

Увага! Ця допомога не призначається на дітей, на яких виплачується компенсація послуги «муніципальна няня». Отримання інших видів допомоги не позбавляє ФОП права на цю допомогу.

Для подання заяви та відповідних необхідних фотокопій документів потрібно заповнити спеціальну форму на порталі https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua/ за допомогою електронного підпису.

Про це та про інші правила надання допомоги, а також оформлення документів читайте в нашій аналітиці.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»