• Посилання скопійовано

Порушення правил здійснення розрахункових операцій не є підставою для податкової відповідальності

Лист Мінфіну від 29.02.2012 р. №31-08160-10-21/5129 «Про застосування окремих положень Податкового кодексу України»

Мінфін нагадав, що «єдиноподатники» 1 ? 3 груп -- неплатники ПДВ ведуть книгу обліку доходів шляхом відображення отриманих доходів за підсумками робочого дня. Форму книги і порядок її ведення затверджено наказом МФУ від 15.12.2011 р. №1637.

З метою оподаткування платники зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачене законодавством. Забороняється формування показників податкової звітності на підставі даних, не підтверджених згаданими документами.

Згідно з Законом про РРО суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій або безготівковій формі під час продажу товарів (надання послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг, зобов'язані надавати покупцеві товарів (послуг) на його вимогу чек, накладну або інший письмовий документ, що засвідчує передачу права власності на них від продавця до покупця з метою виконання вимог Закону про захист прав споживачів.

Порушення цього правила тягне за собою відповідальність, передбачену зазначеним Законом, але не може бути підставою для застосування до порушника адміністративних або фінансових санкцій, передбачених законодавством з питань оподаткування (лист від 29.02.2012 р. №31-08160-10-21/5129).

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»