• Посилання скопійовано

Вибір системи оподаткування при наданні консультаційних послуг

Фізособа-підприємець планує займатися наданням інформаційно-консультаційних послуг. Чи може такий підприємець застосовувати спрощену систему оподаткування? При цьому чи може він перебувати у першій групі платників ЄП, якщо він надає послуги лише приватним особам?

ФОП, яка надає інформаційно-консультаційні послуги, має право застосовувати спрощену систему оподаткування. Перелік видів діяльності, які не дозволяють платникові податків обрати спрощену систему, міститься у пп. 291.5.1 ПКУ.
Але для першої групи платників єдиного податку є додаткові обмеження. Такі суб'єкти мають право здійснювати виключно роздрібний продаж товарів з торгових місць на ринках та/або здійснювати господарську діяльність з надання побутових послуг населенню (пп. 1 п. 291.4 ст. 291 ПКУ). Ваша діяльність не відповідає цим умовам. Тож рекомендуємо обрати другу групу платників ЄП.

Джерело: Киевский портал поддержки и развития бизнеса

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»