• Посилання скопійовано

Незалежно від податкової адреси діяльність можна здійснювати в іншому місці

Я — приватний підприємець (самозайнята особа), надаю послуги усного й письмового перекладу українським і закордонним замовникам. З метою надання таких послуг мені доводиться впродовж короткого терміну працювати в інших містах чи за кордоном, коли йдеться про проведення міжнародних заходів або супровід осіб чи груп за кордоном. Чи можу я зазначати місце проведення господарської діяльності «на замовлення»? Якщо у податковій вимагають зазначити точну адресу (в моєму випадку — адреса прописки), то чи вважатиметься короткострокове надання таких послуг в іншій місцевості в межах України чи з виїздом за кордон зміною місця проведення господарської діяльності, про яку я зобов’язана інформувати податкову?

Податковим кодексом України визначається дві категорії, такі як податкова адреса та місце здійснення господарської діяльності.
Податковою адресою платника податків-фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків в органі державної податкової служби.
Після реєстрації за конкретною податковою адресою у Вас виникає обов’язок зі сплати податків та зборів до відповідного територіального відділення податкової.
Проте незалежно від податкової адреси Ви можете здійснювати діяльність в іншому місці або без закріплення за конкретною адресою.
Відповідно до пункту 293.7 статті 293 ПКУ платниками єдиного податку першої і другої групи, у разі здійснення господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для відповідної групи. Для підприємців третьої групи не платників ПДВ фіксована ставка 5%.

Джерело: Городская Евпаторийская Бизнес-Ассоциация

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»