• Посилання скопійовано

Пекарі можуть бути на другій групі єдиного податку

Фізична особа — підприємець здійснює діяльність з випічки кондитерських виробів «Чудо-піч» та їх продаж. На якій групі єдиного податку така фізична особа може перебувати?

Діяльність з випічки кондитерських виробів може належати до простого виробництва. Наприклад, якщо здійснюється оптова поставка виготовлених виробів.
За КВЕД-2005 така діяльність класифікується за кодом 15.81.0 «Виробництво хліба та хлібобулочних виробів». Цей підклас включає в себе в тому числі виробництво борошняних кондитерських виробів нетривалого зберігання, свіжих пирогів, тістечок, тортів тощо.
За КВЕД-2010 така діяльність класифікується за кодом 10.71 «виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання».
Діяльність з випічки кондитерських виробів і їх продаж можуть також належати до діяльності у сфері ресторанного господарства у разі, якщо і виробництво, і продаж виробів здійснюються в одному приміщенні (магазині кондитерських виробів, кафе тощо). Причому продаж здійснюється кінцевим споживачам. Слід зазначити, що діяльність у сфері ресторанного господарства регламентується у тому числі Правилами №219.
За КВЕД-2005 така діяльність може належати до одного із підкласів групи 55.3 «діяльність ресторанів», 55.4 «Діяльність барів» чи 55.5 «Діяльність їдалень та послуги з постачання готової їжі».
За КВЕД-2010 — до одного з класів розділу 56 «Діяльність із забезпечення стравами та напоями».
Підприємець, який здійснює в тому числі виробництво та продаж товарів у сфері ресторанного господарства, може перебувати на другій групі платників єдиного податку, але за умови, що, по-перше, він не використовує працю найманих осіб або кількість осіб, які перебуває з ним у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб. По-друге, обсяг доходу протягом календарного року не перевищує 1000000 грн.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»