• Посилання скопійовано

Вебмані — це табу для «єдиноподатників»

Чи можуть ФОП — платники ЄП проводити розрахунки через електронні платіжні системи, у т. ч. через систему «Web Money» (електронні гроші)?

Згідно з п. 291.6 ст. 291 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-IV зі змінами та доповненнями платники єдиного податку повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно у грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).
Відповідно до п. 1.4 гл. 1 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні у національній валюті, затвердженої постановою НБУ від 21.01.2004 р. №22, безготівкові розрахунки — перерахування певної суми коштів з рахунків платників на рахунки отримувачів коштів, а також перерахування банками за дорученням підприємств і фізосіб коштів, унесених ними готівкою до каси банку, на рахунки отримувачів коштів. Ці розрахунки проводяться банком на підставі розрахункових документів на паперових носіях чи в електронному вигляді.
Таким чином, фізичні особи — підприємці — платники єдиного податку не можуть здійснювати розрахунків за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) через електронні платіжні системи, у т. ч. через систему «WebMoney» (електронні гроші).

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»