• Посилання скопійовано

ДПС нагадує про зміни в єдиному податку

ДПС у м. Києві нагадує, що з 4 січня 2013 року набув чинності Закон №5503-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків та зборів» від 20.11.2012 р.

ДПС нагадує про зміни в єдиному податку

Зміни, зокрема, стосуються платників єдиного податку  5 та 6 груп, яким скасовано обмеження середньооблікової кількості найманих працівників та знижено ставки з 7% (+ПДВ) та 10% (без сплати ПДВ) від суми прибутку до 5% та 7% відповідно. Також цими змінами для єдинщиків 5 групи передбачається включення до суми прибутку суми кредиторської заборгованості, термін позовної давності якої закінчився. 

Окрім цього, відбулись зміни щодо термінів подання звітності. Для платників єдиного податку 1 та 2 групи підзвітним періодом визначено календарний рік. Для спрощенців 3-6 груп – квартал

Нагадуємо, що з 5 січня 2013 року встановлено нові форми податкових декларацій та визначено три можливі способи подання заяви про застосування спрощеної  системи оподаткування (особисто, або ж уповноваженою особою; поштою та засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством).

Звертаємо увагу, що нові форми податкових декларацій, затверджених Наказом Міністерства  фінансів України №1159 від 07.11.2012 року, розміщено на суб-сайті ДПС у м. Києві у рубриці «Податки і збори», підрубриці «Місцеві податки», розділі «Єдиний податок», підрозділі «Нормативно-правові акти».

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»