• Посилання скопійовано

Підприємець - платник ЄП повинен зберігати на робочому місці не тільки Книгу обліку

Чи обов’язково на робочому місці фізичної особи - підприємця – платника єдиного податку мати оригінал Свідоцтва платника єдиного податку?

Підприємець - платник ЄП повинен зберігати на робочому місці не тільки Книгу обліку

Відповідь: Пунктом 299.14 статті 299 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755 із змінами та доповненнями (далі – Кодекс) визначено, що оригінал Свідоцтва платника податку зберігається у платника податку та пред’являється працівникам контролюючих органів, яким надано відповідні функціональні повноваження на проведення перевірки.

Копія свідоцтва платника податку повинна розміщуватися на робочому місці найманого працівника. Відповідно до пп. 296.1.1 п. 296.1 ст. 296 Кодексу платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої та п’ятої групи, які не є платниками податку на додану вартість, ведуть Книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Таким чином, на робочому місці фізичної особи – підприємця - платника єдиного податку крім Книги обліку доходів повинен зберігатися оригінал Свідоцтва платника єдиного податку.

 

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»