• Посилання скопійовано

Спрощенці другої групи звітують один раз на рік

Для платників-спрощенців третьої -п’ятої груп звітним періодом залишається календарний квартал

Спрощенці другої групи звітують один раз на рік

Для підприємців, які працюють на другій групі спрощеної системи оподаткування, з 1 січня поточного року запроваджено податковий (звітний) період – календарний рік. Відтепер, як і платники першої групи, вони звітуватимуть один раз на рік.

Таке нововведення передбачено внесеними змінами до Податкового кодексу, які набрали чинності з початку цього року. Також передбачено зниження ставок для платників єдиного податку п’ятої групи з 7 та 10 відс. на 5 та 7 відс. відповідно.

Для платників-спрощенців третьої -п’ятої груп, нагадують у Міндоходів, звітним періодом залишається календарний квартал. 

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»