• Посилання скопійовано

У разі зміни даних підприємця заява подається протягом місяця з дня виникнення таких змін

Платником єдиного податку змінено прізвище. Який порядок внесення змін до свідоцтва платника єдиного податку?

У разі зміни даних підприємця заява подається протягом місяця з дня виникнення таких змін

Відповідно до п. 298.4 ст. 298 Податкового кодексу у разі зміни прізвища, імені, по батькові фізичної особи — підприємця заява подається протягом місяця з дня виникнення таких змін.

Територіальний орган Міндоходів України вносить зміни до раніше виданого свідоцтва в день подання платником єдиного податку заяви.

У разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності платники єдиного податку першої і другої груп подають заяву не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни. А платники єдиного податку третьої і п’ятої груп заяву подають разом із податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися зміни.

За бажанням платника єдиного податку раніше видане свідоцтво може бути замінено та отримано нове за наявності у такого платника обставин, визначених у п. 299.12 ст. 299 Податкового кодексу, зокрема, у разі зміни прізвища, імені, по батькові фізичної особи — підприємця.

До отримання нового свідоцтва платник єдиного податку здійснює господарську діяльність на підставі раніше виданого свідоцтва, яке повертається територіальному органу Міндоходів України в день отримання нового свідоцтва (п. 299.13 зазначеної статті).

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»