• Посилання скопійовано

Єдинникам спростили реєстрацію

З початку 2014 року відмінено свідоцтва платника єдиного податку, натомість можливо отримати витяг з реєстру в органах Міндоходів

Єдинникам спростили реєстрацію

Щоб якісно та безперебійно обслуговувати платників − Міндоходів затвердило ряд норм з питань адміністрування єдиного податку.

З початку 2014 року відмінено свідоцтва платника єдиного податку, натомість можливо отримати витяг з реєстру платників єдиного податку в органах Міндоходів.

Щоб зареєструватись платником єдиного податку особі потрібно:

 - подати у паперовому вигляді реєстраційну заяву до органів Міндоходів;

-  державний реєстратор передає до органів Міндоходів скановані копії реєстраційних заяв в електронному форматі  та відомості  з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної чи фізичної особи-підприємця;

- подати через мережу Інтернет реєстраційну заяву затверджену електронним цифровим підписом.

Дані про реєстрацію осіб, як платників єдиного податку оприлюднюють на єдиному державному реєстраційному веб-порталі та офіційному порталі Міндоходів.

У процедурі та строках реєстрації «єдинників» теж є певні зміни. Якщо згідно Податкового кодексу не має підстав відмовити особі у реєстрації, то контролюючий орган повинен протягом двох робочих днів від дати надходження заяви про перехід на спрощену систему оподаткування зареєструвати особу, платником єдиного податку. Якщо у реєстрації відмовлено – то також протягом 2-х робочих днів орган надає письмове вмотивоване пояснення. Відмову можливо оскаржити у встановленому порядку.

До того ж отримувати витяги з реєстру платникам єдиного податку не обов’язково. Оскільки щоденно на державному реєстраційному порталі та сайті Міндоходів оприлюднюються дані з реєстру платників єдиного податку. Видача витягів з реєстру надається безкоштовно.

Отримане у минулому році свідоцтво платника єдиного податку підтверджує перебування платника на спрощеній системі оподаткування до отримання витягу з реєстру та/або при відмові від спрощеної системи оподаткування.

Якщо платник відмовився від спрощеної системи оподаткування або отримав витяг з реєстру він обов'язково повинен повернути Бланк свідоцтва платника єдиного податку до контролюючого органу.

Джерело: ДФС у Вінницькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»