• Посилання скопійовано

За порушення законодавства про захист прав споживачів спрощенець сплачує штраф

У разі порушення законодавства про захист прав споживачів на платників ЄП накладається штраф у розмірі від 1% до 10% вартості реалізованої продукції за попередній календарний місяць

За порушення законодавства про захист прав споживачів спрощенець сплачує штраф

Держспоживінспекція у листі від 24.02.2014 р. №1134-2-11/8 наголосила, що суб'єкти господарювання несуть відповідальність за створення перешкод службовим особам Держспоживінспекції - від 1% до 10% вартості реалізованої продукції за попередній календарний місяць, але не менше ніж 170 грн. А у разі, якщо такий суб'єкт не веде обов'язковий облік доходів і витрат, - у розмірі 170 грн.

Так, дійсно ПКУ передбачено, що платники єдиного податку І і ІІ груп та платники єдиного податку ІІІ та V груп, які не є платниками ПДВ, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Також ПКУ встановлено, що платники ЄП ІІІ та V груп, які є платниками ПДВ, ведуть облік доходів і витрат за формою та в порядку, що встановлені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

Згідно з чинними положеннями Податкового кодексу України фізичні особи - підприємці, які повністю звільнені від ведення обліку як доходів, так і витрат, відсутні.

Отож,  у разі порушення законодавства про захист прав споживачів на платників ЄП накладається штраф у розмірі від 1% до 10% вартості реалізованої продукції за попередній календарний місяць, але не менше ніж 170 грн.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»