• Посилання скопійовано

Платникам 4 групи рекомендується в I кварталі платити єдиний податок помісячно

У зв’язку з тим, що форма декларації з фіксованого пподатку передбачає щомісячні нарахування, податківці рекомендують платникам протягом І кварталу сплачувати нараховані суми у терміни, передбачені для фіксованого сільгоспподатку

Платникам 4 групи рекомендується в I кварталі платити єдиний податок помісячно

Законом України від 28.12.2014р №71-VIII ”Про внесення змін і доповнень до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи” визначено, що з 01 січня 2015 року  сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків та у яких станом на 1 січня базового (звітного) року відсутній податковий борг (недоїмку) є платниками єдиного податку четвертої групи.

Відповідно п. 292.1. ст. 292 Податкового Кодексу об’єктом оподаткування для платників єдиного податку четвертої групи є площа сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень) та/або земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ), що перебуває у власності сільськогосподарськоготоваровиробника або надана йому у користування, у тому числі на умовах оренди.

Базою оподаткування є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), а для земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків,водосховищ) - нормативна грошова оцінка ріллі в області, з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року.

Інформацію про нормативну грошову оцінку земельних ділянок для розрахунку податкових зобов’язань сільськогосподарські товаровиробники можуть отримати від територіальних органів Держземагенства України за місцем знаходження таких земельних ділянок.

Головне управління ДФС в Івано-Франківській області звертає увагу, що сільськогосподарським товаровиробникам до затвердження форми податкової декларації з єдиного податку для платників податку четвертої групи рекомендовано використовувати форму Податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку, затверджену наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 № 864.

У зв’язку з тим, що форма податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку передбачає щомісячні нарахування, пропонуємо платникам податку протягом першого кварталу сплачувати нараховані суми у терміни, передбачені для фіксованого сільськогосподарського податку.

Більш детально з цим роз’ясненням можна ознайомитися у листі ДФС України від 14.02.2015 №4968/7/99-99-15-03-01-17 "Щодо справляння єдиного податку платниками четвертої групи".

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»