• Посилання скопійовано

Підприємці на єдиному податку не визначають чистий дохід при сплаті

ДФСУ повідомила, що на платників єдиного податку - фізосіб не поширюються вимоги чинного законодавства щодо порядку визначення чистого доходу при сплаті єдиного податку

Підприємці на єдиному податку не визначають чистий дохід при сплаті

ДФСУ у листі від 01.10.2015 №9166/Б/99-99-17-02-02-14 нагадує, що  доходом  підприємця - платника єдиного податку є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду:

 - в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій);

 - матеріальній або нематеріальній формі.

При цьому до доходу не включаються отримані такою фізособою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності.

 Механізм визначення чистого  доходу передбачено  статтею 177 ПКУ та застосовується при  оподаткуванні доходів,  отриманих підприємцями  від  провадження господарської  діяльності, крім  осіб,  що  обрали спрощену систему оподаткування.

Отже,  на  платників єдиного податку - фізичних  осіб не  поширюються вимоги  чинного законодавства щодо порядку  визначення  чистого доходу  при  сплаті єдиного  податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»