• Посилання скопійовано

При проведенні розрахунків з використанням квитків перевізники-єдинники РРО не застосовують

ДФСУ роз'яснила чи можуть підприємці - платники єдиного податку, які здійснюють перевезення пасажирів, при продажу квитків, білетів, талонів застосовувати РРО у разі перевищення доходу 1 млн грн

При проведенні розрахунків з використанням квитків перевізники-єдинники РРО не застосовують

ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 109.03) роз'яснила чи можуть підприємці - платники єдиного податку, які здійснюють перевезення пасажирів, при продажу квитків, білетів, талонів застосовувати РК та КОРО у разі перевищення доходу 1 млн грн.

Так, відповідно до п. 296.10 ст. 296 ПКУ РРО не застосовують платники єдиного податку:

- І групи;

- ІІ і ІІІ груп (фізособи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн. У разі перевищення в календарному році обсягу зазначеного доходу застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Пунктом 6 ст. 9 Закону України від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненням встановлено, що РРО та розрахункові книжки не застосовуються при продажу товарів (наданні послуг) фізособами-підприємцями, які відносяться відповідно до ПКУ до груп платників єдиного податку, що не застосовують РРО.

Водночас, згідно із п. 4 ст. 9 Закону №265 РРО та розрахункові книжки не застосовуються при продажу проїзних і перевізних документів на автомобільному транспорті з видачею талонів, квитанцій, квитків з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю.

Згідно із ст. 39 Закону від 05.04.2001 року № 2344-III «Про автомобільний транспорт» документ для регулярних пасажирських перевезень для пасажира – квиток на проїзд в автобусі та на перевезення багажу (для пільгового проїзду – посвідчення особи встановленого зразка).

Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 25.05.2006 р. №503 затверджені Типові форми квитків на проїзд пасажирів і перевезення багажу на маршрутах загального користування.

Отже, фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють перевезення пасажирів, у разі проведення розрахунків з використанням талонів, квитків з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю, РРО не застосовують.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»