• Посилання скопійовано

Як підприємцеві отримати витяг із Реєстру платників єдиного податку

За якою формою та до якого контролюючого органу підприємцем-"єдинником" подається запит для отримання витягу з Реєстру платників єдиного податку? Який термін дії витягу?

Як підприємцеві отримати витяг із Реєстру платників єдиного податку

Податківці в підкатегорії 107.09 ресурсу "ЗІР" розповіли, що фізособа – підприємець на єдиному податку, яка виявила бажання отримати витяг з реєстру платників єдиного податку, повинна звернутися із запитом про отримання такого витягу до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси.

Наразі не має ні затвердженої форми запиту про отримання витягу, ні форми витягу з реєстру платників єдиного податку. Тому  заява на отримання витягу подається в довільній формі, на підставі якої видається тимчасовий витяг з реєстру платників єдиного податку.

Строк надання витягу не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

****

Від редакції: Саме витяг з реєстру є підставою для підприємств, які придбають або отримають послуги від "єдинників", для неутримання ПДФО та військового збору з суми оплати за товар або послугу, якщо у цьому витязі вказані відповідні види діяльності. 

 

Нагадаємо, що згідно з пп. 165.1.36 ПКУ  не є об'єктом оподаткування ПДФО дохід "єдиноподатника", з якого сплачується єдиний податок згідно зі спрощеною системою оподаткування.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»