• Посилання скопійовано

Підприємці, які надають виключно бухгалтерські послуги, мають право бути на єдиному податку

ДФС розглянула питання щодо перебування на спрощеній системі оподаткування фізичної особи - підприємця у разі надання бухгалтерських послуг юридичним та фізичним особам

Підприємці, які надають виключно бухгалтерські послуги, мають право бути на єдиному податку

ДФС у м. Києві у листі від 24.10.2016 р. №6843/В/26-15-13-02-15 нагадує, що перелік видів діяльності, здійснення яких не дає права на застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності визначено п. 291.5 ПКУ.

Податківці зауважують, що обмеження щодо діяльності з надання бухгалтерських послуг цим пунктом не встановлені. Проте, встановлено обмеження щодо діяльності у сфері аудиту.

Враховуючи те, що діяльність у сфері бухгалтерського обліку та діяльність у сфері аудиту за своєю сутністю є різними видами діяльності, то фізичні особи - підприємці, які надають виключно бухгалтерські послуги, мають право перебувати на спрощеній системі оподаткування та бути платникам єдиного податку.

Аналогічне роз’яснення  розміщено на ресурсі «ЗІР» (підкатегорія 107.03).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»