• Посилання скопійовано

У разі порушення вимог для застосування єдиного податку для підприємців III групи встановлюється ставка 15%

ДФС нагадала, коли для фізичних осіб – підприємців третьої групи єдиного податку встановлюється ставка єдиного податку у розмірі 15%

У разі порушення вимог для застосування єдиного податку для підприємців III групи встановлюється ставка 15%

ДФС у Запорізькій області зазначила, що ставка єдиного податку для фізичних осіб – підприємців третьої групи у розмірі 15 відсотків встановлюється:

  • до суми доходу, який протягом календарного року перевищує 5 млн грн;
  • до доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги), ніж грошова форма (готівкова та/або безготівкова);
  • до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.

 Зазначена норма передбачена п. 293.4 ПКУ.

 

Від редакції

При цьому всі ці порушення призводять до обов'язку перейти на загальну систему з першого числа місяця, наступного за звітним періодом, у якому допущено таке порушення. 

***

Читайте також: Єдиний податок: що змінилось з 1 січня 2017 року?

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»