• Посилання скопійовано

Визначаємо дату отримання доходу платника єдиного податку (комітента)

Державна фіскальна служба розглянула питання щодо визначення доходу фізособи - підприємця, який працює за договором комісії як комітент

Визначаємо дату  отримання доходу платника єдиного податку (комітента)

ДФСУ у листі 08.11.2016 р. №11794/Т/99-99-13-01-02-14 розглянула ситуацію: підприємець веде господарську діяльність за договором комісії, де виступає комітентом. Умовами договору передбачено, що після підписання звіту комісіонера щодо реалізованого товару комісіонер перераховує комітенту кошти, отримані від покупців за реалізований товар. Своєю чергою, комітент окремим платежем перераховує комісійну винагороду комісіонеру.

Податківці роз'яснили, що у разі отримання платником єдиного податку (комітентом) коштів за реалізовані товари за договором комісії до доходу платника включається вся сума коштів, отримана від комісіонера.

При цьому датою отримання доходу платника єдиного податку (комітента) буде дата надходження грошових коштів від комісіонера.

Поряд з цим п. 292.4 ПКУ передбачено, що у разі надання послуг, виконання робіт за договорами доручення, комісії, транспортного експедирування або за агентськими договорами, доходом є сума отриманої винагороди повіреного (агента).

Отже, у разі отримання комісіонером винагороди за реалізовані товари за договорами комісії до доходу такого платника включається сума отриманої винагороди.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»