• Посилання скопійовано

Інші доходи, отримані фізособами–«єдинниками», необхідно задекларувати

Граничний термін подання декларації про доходи для таких осіб – 3 травня 2017 року, а термін сплати ПДФО та військового збору – 31 липня 2017 року

Інші доходи, отримані фізособами–«єдинниками», необхідно задекларувати

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що деклараційна кампанія – 2017 триває.

Фізичні особи – підприємці, які протягом 2016 року отримали дохід від підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування та інші доходи з джерел їх походження з України та/або іноземні доходи як громадяни (наприклад, дохід від надання майна у лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм); інвестиційний прибуток; дохід від успадкованого чи отриманого у дарунок майна і т.д.), повинні задекларувати такі доходи у річній декларації про майновий стан і доходи.

При цьому у рядку 8 «Категорія платника» декларації цим фізичним особам необхідно проставити позначку «Х» у клітинці «громадянин». Зверніть увагу, що раніше податківці зауважували: неправильне заповнення підприємцем графи 8 декларації про доходи може призвести до штрафів. Більше тут>>

Граничний термін подання декларації для таких осіб – 3 травня 2017 року.

 Термін сплати ПДФО та військового збору – до 1 серпня року, що настає за звітним, тобто останній день сплати за наслідками 2016 року – 31 липня 2017 року. Адже якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем. Перенесення останнього дня сплати податкового зобов’язання, якщо останній день сплати припадає на вихідний або святковий день, чинним законодавством не передбачено.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»