• Посилання скопійовано

Чи сплачувати підприємцю єдиний податок за місяць, в якому його було демобілізовано

Чи необхідно ФОП-платнику єдиного податку, який був мобілізований на особливий період, сплачувати податок за місяць в якому його було демобілізовано, якщо демобілізація відбулась до 20 числа? Консультує ДФСУ

Чи сплачувати підприємцю єдиний податок за місяць, в якому його було демобілізовано

Відповідаючи на це запитання у підкатегорії 107.06 ресурсу "ЗІР", податківці насамперед нагадали, що ФОП– платники єдиного податку, призвані на військову службу під час мобілізації або залучені до виконання обов’язків щодо мобілізації за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, на весь період їх військової служби звільняються, зокрема, від обов’язку нарахування, сплати та подання звітності з єдиного податку.

Підставою для такого звільнення є:

  • заява самозайнятої особи;
  • копія військового квитка або копія іншого документа, виданого відповідним державним органом, із зазначенням даних про призов такої особи на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Ці документи подаються до контролюючого органу за місцем податкової реєстрації самозайнятої особи протягом 10 днів після її демобілізації.

Якщо демобілізована самозайнята особа перебуває на лікуванні (реабілітації) у зв’язку з виконанням обов’язків під час мобілізації, на особливий період, заява і копія військового квитка або копія іншого документа, виданого відповідним державним органом, подаються протягом 10 днів після закінчення її лікування (реабілітації).

Згідно з п. 295.1 ПКУ платники єдиного податку I і II груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Зважаючи на це, ДФСУ робить висновок: ФОП – платники єдиного податку, які були демобілізовані (закінчили лікування (реабілітацію) у зв’язку з виконанням обов’язків під час мобілізації, на особливий період), за умови виконання вимог п. 25 підрозд. 10 розд. XX ПКУ, не сплачують єдиний податок до 20 числа поточного місяця, в якому були демобілізовані.

***

Читайте також:

Підприємця – платника ПДВ мобілізовано: чи подавати звітність? 

Компенсація середнього заробітку мобілізованим – 2017 

Усі новини на тему>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»