• Посилання скопійовано

Підприємець здійснює перевезення пасажирів: яку групу єдиного податку обрати?

Яку групу платників ЄП має право обрати ФОП, яка здійснює господарську діяльність з автотранспортного перевезення пасажирів, якщо оплата за проїзд здійснюється пасажирами через касу автостанції? Консультує ДФС

Підприємець здійснює перевезення пасажирів: яку групу єдиного податку обрати?

ДФС у Чернівецькій області зазначила, що УПК №137 визначено, що фізособа – підприємець, яка здійснює перевезення пасажирів відповідно до договору, згідно з яким замовником є автотранспортне підприємство (автостанція) - неплатник єдиного податку, повинна обрати III групу платників єдиного податку. Адже послуги безпосередньо надаються суб’єкту господарювання, який перебуває на загальній системі оподаткування. Тобто підприємцем не дотримуються вимоги п. 291.4 ПКУ (друга група - ФОП, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства).

Якщо ФОП укладає угоду з автотранспортним підприємством (автостанцією), яка є платником єдиного податку і виступає замовником послуг із продажу квитків, на підставі договору та акта виконаних робіт, то у цьому випадку підприємець має право обрати другу групу платника єдиного податку.

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»