• Посилання скопійовано

Фізособа-«єдинник» ІІ групи здійснює декілька видів діяльності: що зі ставками?

Податківці розповіли, як сплачувати єдиний податок при здійсненні декількох видів діяльності

Фізособа-«єдинник» ІІ групи здійснює декілька видів діяльності: що зі ставками?

ДФС у Луганській області нагадала, що у випадку здійснення платниками єдиного податку І і ІІ груп кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності.

При здійсненні платниками єдиного податку І і ІІ груп господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений ст. 293 ПКУ, для відповідної групи таких платників єдиного податку.

Фіскали нагадують, що п. 293.2 ПКУ визначено, що фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами або радами об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, для фізосіб - підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

1) для І групи платників ЄП - у межах до 10% розміру прожиткового мінімуму;

2) для ІІ групи платників ЄП – у межах до 20% розміру мінімальної заробітної плати.

***

Читайте також: Фізособа-«єдинник» здійcнює діяльність не за місцем податкової адреси. Як сплачувати єдиний податок? 

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»