• Посилання скопійовано

«Єдинникам» І та ІІ груп! Аванс за січень слід сплатити до 18.01 включно

Останній день сплати єдиного податку за січень платниками 1 та 2 групи – 18 січня 2019 року

«Єдинникам» І та ІІ груп! Аванс за січень слід сплатити до 18.01 включно

Ставки єдиного податку для першої групи залежать від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діє на 1 січня звітного року і протягом року не змінюються. Їхній розмір залежить від виду господарської діяльності й установлюється рішеннями місцевих рад у межах до 10% прожиткового мінімуму (2019 року – до 192,10 грн.).

Ставки єдиного податку для другої групи залежать від розміру мінімальної зарплати, що діє на 1 січня звітного року, і протягом року не змінюються. Їхній розмір також залежить від виду діяльності й установлюється рішеннями місцевих рад у межах до 20% мінімальної заробітної плати (2019 року – до 834,60 грн.).

Сплачується єдиний податок щомісяця, не пізніше ніж 20-го числа поточного місяця. Якщо останній день строку сплати припадає на святковий або вихідний день, податок потрібно сплатити напередодні.

Останній день сплати єдиного податку за січень платниками 1 та 2 групи – 18 січня 2019 року.

 

Штрафи та відповідальність

ДФС у Івано-Франківській області нагадує, що у разі, якщо фізособа-підприємець – платник єдиного податку не сплачує (не перераховує) авансові внески єдиного податку у порядку та строки, визначені ПКУ, такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 50% ставки єдиного податку.

Також після закінчення встановлених ПКУ строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня із розрахунку 100% річних облікової ставки НБУ, чинної на кожний такий день.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»