• Посилання скопійовано

Фізособа-«єдинник» збирається на військову службу за контрактом: які наслідки?

Нормами ПКУ не передбачено звільнення фізосіб-«єдинників» від нарахування, сплати та подання декларації з єдиного податку у разі проходження військової служби за контрактом

Фізособа-«єдинник» збирається на військову службу за контрактом: які наслідки?

ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу, що нормами ч. 2 ст. 2 Закону України від 25.03.1992 р. №2232-XII «Про військовий обов’язок і військову службу» із змінами та доповненнями встановлено: проходження військової служби здійснюється, зокрема, громадянами України – у добровільному порядку (за контрактом) або за призовом.

Згідно з п. 296.2 ПКУ платники єдиного податку І та ІІ груп подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду, в якій відображаються обсяг отриманого доходу, щомісячні авансові внески, визначені п. 295.1 ПКУ.

Платники єдиного податку І і ІІ груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця (п. 295.1 ПКУ).

Платники єдиного податку ІІІ групи – фізичні особи – підприємці (далі – ФОП) подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, та сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал (п. 296.3, п. 295.3 ПКУ).

Враховуючи вищевикладене, нормами ПКУ не передбачено звільнення ФОП – платників єдиного податку І – ІІІ груп від нарахування, сплати та подання податкової декларації з єдиного податку у разі проходження військової служби за контрактом.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»