• Посилання скопійовано

Коли фізособа-«єдинник» може не заповнювати Книгу обліку доходів?

Якщо фізособа-«єдинник» протягом робочого дня не отримувала дохід, то заповнювати Книгу обліку доходів не потрібно

Коли фізособа-«єдинник» може не заповнювати Книгу обліку доходів?

ДПС у Луганській області розповіла, що платники єдиного податку, зокрема першої групи, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів. Записи в книгах обліку доходів виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, зокрема про кошти, які надійшли на поточний рахунок платника податку та/або які отримано готівкою, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

При цьому, якщо фізична особа – підприємець платник єдиного податку протягом робочого дня не отримувала дохід, то заповнювати книгу обліку доходів не потрібно.

Нагадаємо: платники єдиного податку ведуть облік у порядку, визначеному пп. 296.1.1 – 296.1.3 ПКУ.

Порядок ведення книги обліку доходів для платників єдиного податку першої групи затверджений наказом Мінфіну 19.06.2015 р. №579.

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»