• Посилання скопійовано

Місцевій владі дозволено зменшити ставки єдиного податку для І та ІІ груп на час карантину, - ДРС

Місцевій владі надано право на зменшення ставок єдиного податку через карантин

Місцевій владі дозволено зменшити ставки єдиного податку для І та ІІ груп на час карантину, - ДРС

Державна регуляторна служба України розповідає, що рішення органів місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків і зборів мають ознаки регуляторних актів.

Органи місцевого самоврядування при прийнятті рішень про встановлення місцевих податків і зборів на 2021 рік, а саме: ставок єдиного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю, туристичного збору, повинні дотримуватись процедур, передбачених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Водночас звертаємо увагу, що для запобігання зниження ділової та економічної активності Верховною Радою України прийнято Закон України від 30.03.2020 р. №540 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» (далі – Закон №540).

Цим Законом надано право органам місцевого самоврядування у 2020 році приймати рішення про внесення змін до прийнятого рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів на 2020 рік щодо зменшення ставок єдиного податку.

При цьому, у 2020 році на рішення органів місцевого самоврядування про внесення змін до прийнятого рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів щодо зменшення ставок єдиного податку не поширюється пп. 4.1.9 та п. 4.5, пп. 12.3.4пп. 12.4.3 (в частині строку прийняття рішень) та п. 12.5 (в частині строку набрання чинності відповідними рішеннями) ПКУ, Закон України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», ч. 3 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», Закон України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

Тобто, у 2020 році до рішень органів місцевого самоврядування про внесення змін до прийнятого рішення про встановлення ставок єдиного податку щодо зменшення ставок цього податку вимоги щодо реалізації процедур, передбачених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» можуть не застосовуватися.

***

Читайте також: Нові зміни до ПКУ: аналіз законопроекту №3275

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»