• Посилання скопійовано

Підприємців I та II груп на час карантину пропонують звільнити від єдиного податку: законопроект

Законопроектом № 3352 пропонується тимчасово, протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року, звільнити підприємців I та II груп від сплати єдиного податку у зв'язку з пандемією COVID-19

Підприємців I та II груп на час карантину пропонують звільнити від єдиного податку: законопроект

16 квітня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №3352 "Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо тимчасового звільнення платників єдиного податку першої і другої груп від сплати єдиного податку у зв'язку з пандемією COVID-19".

Ним пропонується тимчасово, протягом періоду з 1 березня 2020 року по 31 травня 2020 року, для зменшення негативних економічних наслідків від заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), звільнити від сплати єдиного податку "єдинників" першої та другої груп, якщо вони не використовують працю найманих осіб.

Суми єдиного податку, сплачені платниками податку, визначеними цим пунктом, протягом періоду з 1 березня 2020 року по 31 травня 2020 року, підлягатимуть зарахуванню в рахунок майбутніх платежів з цього податку за заявою платника єдиного податку.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, що вже тепер місцевій владі дозволено зменшити ставки єдиного податку для І та ІІ груп на час карантину. Поки що цим правом скористалися лише Житомирська та Львівська міські ради. Про це читайте тут і тут.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»