• Посилання скопійовано

Фізособа-«єдинник» має декілька магазинів, але побутовими товарами торгує тільки в одному: як бути з РРО?

У разі продажу побутових товарів у всіх місцях торгівлі слід застосовувати РРО

Фізособа-«єдинник» має декілька магазинів, але побутовими товарами торгує тільки в одному: як бути з РРО?

Податківці у підкатегорії 109.01 ЗІР наголосили,  що місцем проведення розрахунків є місце, де здійснюються розрахунки з покупцем за продані товари (надані послуги) та зберігаються отримані за реалізовані товари (надані послуги) готівкові кошти, а також місце отримання покупцем попередньо оплачених товарів (послуг) із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо (абзац двадцять восьмий ст. 2 Закону № 265).

Разом з тим, Порядком гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів та іншими нормативними документами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2002 року № 506 регламентується торговельна діяльність у цій сфері. 

Якщо фізична особа – підприємець – платник єдиного податку ІІ групи здійснює реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення лише в одній із господарських одиниць, то така особа зобов’язана проводити розрахункові операції за однаковим порядком на усіх структурних підрозділах.

Тобто у всіх місцях торгівлі слід застосовувати реєстратори розрахункових операцій або розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій незалежно від асортименту товарів, оскільки законодавством передбачені вимоги до платника податків – суб’єкта господарювання, а не до його структурних підрозділів.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»