• Посилання скопійовано

До уваги «єдинників» І-ІІ груп! З 3 червня діють оновлені правила отримання допомоги на дітей

З 3 червня зареєстровані у 2020 році та звільнені від сплати ЄСВ фізособи-«єдинники» мають право на допомогу на дітей

До уваги «єдинників» І-ІІ груп! З 3 червня діють оновлені правила отримання допомоги на дітей

КМУ постановою від 01.06.2020 р. №432 вніс зміни до Порядку №329. Їх було опубліковано в Урядовому кур'єрі від 03.06.2020 №104. Відповідно зміни почали діяти з 3 червня.

 

Нові категорії фізосіб-єдинників

З 3 червня право на допомогу також мають ФОП І-ІІ груп, які:

  • були зареєстровані в січні-березні 2020 року;
  • звільнені від сплати ЄСВ (особи, які отримують пенсію за віком, або особи, які досягли пенсійного віку, і отримують передбачену законодавством пенсію або соцдопомогу,  та особи з інвалідністю);
  • перейшли з загальної системи протягом січня-березня 2020 року.

Увага! При цьому допомога на дітей перелічених фізосіб-єдинників, які звернулися за її призначенням у травні – червні 2020 р., призначається та виплачується починаючи з травня 2020 року.

І ще. Уточнено, що допомогу надають одному з батьків (опікуну), з яким постійно проживає дитина, на кожну таку дитину.

 

Зміни в документах

Основний перелік документів, які треба подавати для отримання допомоги, не змінилися. Але для допомоги на дітей, які були народжені в інших країнах, слід подавати копії документів, виданих компетентними органами іноземної країни та легалізовані у відповідному порядку. Про те, як це зробити, ми писали тут.

Довідку ОК-7 не потрібно буде подавати новим категоріям фізосіб-«єдинників», які зможуть мати право на допомогу. Тобто довідка не подається фізособами-«єдинниками», які були зареєстровані в січні-березні 2020 року, та тими, які звільнені від сплати ЄСВ. А для підтвердження отримання фізособами-«єдинниками» пенсії та соцдопомоги буде братися інформація з бази ПФУ та органів соцзахисту.

Форму заяви на отримання допомоги оновлено. В ній з’явилися вказівки про те, що до заяви додаються легалізовані іноземні документи про дітей або не додається довідка ОК-7.

***

Читайте також: Допомога на дітей для фізосіб-«єдинників» І та ІІ груп: правила надання

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»