• Посилання скопійовано

Як заповнювати поле щодо видів діяльності фізособам-«єдинникам»?

Платники єдиного податку зазначають в декларації види діяльності, які фактично здійснювалися у звітному періоді

Як заповнювати поле щодо видів діяльності фізособам-«єдинникам»?

ДПС в Івано-Франківській області повідомляє, що платники єдиного податку подають декларацію платника єдиного податку за місцем реєстрації. Подати таку декларацію фізичні особи-підприємці можуть за допомогою приватної частини Електронного кабінету, для цього необхідно скористатися електронним ключем.

Слід зазначити, що у полі «Види підприємницької діяльності у звітному періоді» розділу І «Загальні показники підприємницької діяльності» податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця необхідно зазначити код та назву виду економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності. При цьому, необхідно вказувати лише ті види підприємницької діяльності, які фактично здійснювалися у звітному періоді платником єдиного податку.

Зауважимо, в меню введення звітності Електронного кабінету податкової декларації в електронному вигляді таблиця поля «Види підприємницької діяльності у звітному періоді» такої декларації містить лише одну строку. За потреби кількість рядків може бути збільшено, шляхом додаванням нової строки у таблиці поля податкової декларації, яке здійснюється натисненням правої кнопки миші при наведенні курсору на рядок поля 9. Повинна з’явитись панель інструментів редагування рядків таблиці.

Нагадаємо, форма податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця затверджена наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. №578 із змінами і доповненнями.

Податкова служба в серії відео-уроків роз’яснила, як правильно користуватися електронними сервісами. Зокрема, другий відеоурок присвячено заповненню квартальної декларації фізичними особами-платниками єдиного податку, які перебувають на ІІІ групі. У відео роз’яснено про порядок укладення з податковою службою договору про визнання електронних документів, який потрібний для заповнення декларації та як заповнити саму податкову декларацію.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»