• Посилання скопійовано

Реалізуєте на ринку текстиль з прилавку: чи потрібен РРО?

Застосування РРО у разі продажу текстилю не стосується фізосіб-«єдинників» І групи

Реалізуєте на ринку текстиль з прилавку: чи потрібен РРО?

ДПС у Запорізькій області пояснює, що Законом України від 20.09.2019 р. №128-IX передбачені нові норми щодо застосування РРО/програмних РРО та визначені етапи їх впровадження.

При цьому, Законом України від 17.03.2020 р. №533-ІХ відтерміновано запровадження нових правил використання РРО, а саме:

  • до 01.01.2021 року обов’язок застосування РРО/програмних РРО фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які провадять ризикові види діяльності (розрахунки у сфері Інтернет-торгівлі, ресторанного господарства, ювелірної, побутової техніки, медичних послуг, туризму, готелів, секонд-хенду);
  • до 01.04.2021 року обов’язок застосування РРО усіма фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку другої – четвертої груп.

Поряд з цим, норми щодо застосування РРО/програмних РРО при здійсненні готівкових розрахунків не поширюється:

  • на мікробізнес, тобто не стосуються фізичних осіб підприємців – платників єдиного податку першої групи (з річним доходом до 1 млн. грн), зокрема, при торгівлі з торговельних місць на ринках текстильними виробами, взуттям, продовольчими товарами.
  • фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі та продукти власного підсобного господарства.

Також суб’єкти господарювання не мають застосовувати РРО в разі здійснення розрахунків виключно безготівкової форми оплати, тобто якщо:

  • клієнти розраховуються з ними виключно у безготівковій формі без застосування платіжних карток і перераховують їм кошти на поточний рахунок банківським переказом;
  • якщо клієнт в касі банку вносить готівку для подальшого її зарахування на поточний рахунок продавця.

Джерело: ДПС у Запорізькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»