• Посилання скопійовано

Чи встановлено термін для сплати боргу з ЄП, аби не втратити реєстрацію?

ПКУ не передбачено граничного строку для сплати податкового боргу для уникнення анулювання реєстрації платником єдиного податку

Чи встановлено термін для сплати боргу з ЄП, аби не втратити реєстрацію?

ДПС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до пп. 14.1.175 ПКУ податковий борг – це сума узгодженого грошового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений ПКУ строк, та непогашеної пені, нарахованої у порядку, визначеному ПКУ.

Погашення податкового боргу – це зменшення абсолютного значення суми такого боргу, підтверджене відповідним документом.

Згідно з пп. 8 пп. 298.2.3 ПКУ платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ при наявності податкового боргу у розмірі, що перевищує суму, визначену абз. 3 п. 59.1 ПКУ, на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із двох послідовних кварталів.

Розмір суми податкового боргу відповідно до абз. 3 п. 59.1 ПКУ не повинен перевищувати шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Слід зазначити, що відповідно до пп. 3 п. 299.10 ПКУ реєстрація платником єдиного податку може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу, зокрема, у випадку, визначеному пп. 298.2.3 ПКУ.

Платники єдиного податку несуть відповідальність відповідно до ПКУ за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій (п. 300.1 ПКУ).

Погашення податкового боргу після анулювання реєстрації платника єдиного податку здійснюється у порядку, встановленому главою 9 розд. II ПКУ (п. 299.12 ПКУ).

Таким чином, положеннями глави І ПКУ не передбачено періоду, протягом якого фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, який на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів має податковий борг, загальна сума якого перевищує шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з метою уникнення анулювання реєстрації платником єдиного податку повинна сплатити суму перевищення зазначеного боргу.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»