• Посилання скопійовано

Особливості реєстрації «єдинником» особи, податковою адресою якої є тимчасово окупована територія

Реєстрація платником єдиного податку осіб, податковою адресою яких є тимчасово окупована територія, контролюючими органами не проводиться до закінчення строку тимчасової окупації

Особливості реєстрації «єдинником» особи, податковою адресою якої є тимчасово окупована територія

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що відповідно до ч. 2 ст. 1 Закону України від 15.04.2014 р. №1207-VII «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №1207) датою початку тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя є 20 лютого 2014 року.

Пунктом 26 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ установлено, що тимчасово, на період дії Закону №1207, для платників податків, які на дату втрати чинності (21.11.2021) Законом України від 12.08.2014 р. №1636-VІІ «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» мають податкову адресу та/або об’єкти оподаткування на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (далі – тимчасова окупована територія), ПКУ застосовується з урахуванням особливостей, визначених у п. 26 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

Реєстрація платником єдиного податку відповідно до вимог ст. 298 та 299 ПКУ осіб, податковою адресою яких є тимчасово окупована територія, контролюючими органами не проводиться до закінчення строку тимчасової окупації або зміни податкової адреси на іншу територію України (абзац другий пп. 26.7 п. 26 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Контролюючий орган здійснює анулювання реєстрації платників єдиного податку третьої групи, які мають податкову адресу на тимчасово окупованій території, за даними інформаційно-телекомунікаційних систем центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, без прийняття рішення по кожному окремому платнику податків (пп. 26.12 п. 26 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»