• Посилання скопійовано

Як заповнити єдину звітність фізособі-«єдиннику» у разі виходу на пенсію?

При створенні в Електронному кабінеті Декларації з типом «Звітна» як «Довідково» з Додатком 1 з типом форми «призначення пенсії» у вікні «період» із випадаючого переліку (місяць, квартал, півріччя чи рік) обирається місяць, у якому вона формується (подається)

Як заповнити єдину звітність фізособі-«єдиннику» у разі виходу на пенсію?

Податківці Головного управління ДПС у Закарпатській області звертають увагу на те, який період (місяць, квартал, півріччя чи рік) обирається у вікні «період» при створенні в «Електронному кабінеті платника» Податкової декларації платника єдиного податку – ФОП з типом «Звітна» як «Довідково» з Додатком 1, що подається для призначення пенсії.

Для призначення пенсії фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп подають протягом року Податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця, затверджену наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. №578 (у редакції наказу Мінфіну від 09.12.2020 р. №752) (далі – Декларація), з типом «Звітна» з позначкою «Довідково», у складі якої формують додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток 1) з типом форми «призначення пенсії».

Декларація у складі якої формується Додаток 1 з типом форми «призначення пенсії» подається у разі призначення пенсії протягом року за період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дати формування заяви на призначення пенсії.

При цьому, подання у складі Декларації з типом «Звітна» як «Довідково» Додатка 1 з типом форми «призначення пенсії», не звільняє платника єдиного внеску від обов’язку подання за звітний період (календарний рік) до контролюючого органу у складі Декларації Додатка 1 з типом «Звітна», в терміни, визначені ПКУ.

Таким чином, при створенні в Електронному кабінеті Декларації з типом «Звітна» як «Довідково» з Додатком 1 з типом форми «призначення пенсії», у вікні «період» із випадаючого переліку (місяць, квартал, півріччя чи рік) обирається місяць, у якому вона формується (подається).

***

Читайте також: Як заповнити єдину звітність фізособі-«єдиннику» у разі ліквідації через пенсію: алгоритм від податківців

***

Джерело: ДПС у Закарпатській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»